ממשיכים בפג' חזה, והפעם נדבר על הקטגורייה השנייה: פגיעה בריאות וביטול תת לחץ:
הריאות עטופות בקרומי הפלאורה, קרום פנימי הצמוד לדופן הריאות וקרום חיצוני הצמוד לקיר בית החזה והצלעות.
בין הקרומים-ואקום, בזכותו מתבצע תהליך נשימה תקין: השרירים הבין צלעיים מתכווצים, קיר בית החזה עולה ומושך אחריו את הריאות, שטח הריאות גדל ואוויר נשאב פנימה.
כאשר ישנה פגיעה חודרת (סכין / ירי) או פנימית (שבר בצלע שגורם לקרע בריאה)-מתבטל הואקום בין הקרומים, וממילא-עליה של דופן בית החזה לא תגרור אחריה התפשטות של הריאה. נוסף לכך, אוויר מבחוץ נשאב פנימה / אוויר מהריאה בורח החוצה ויוצר לחץ חיצוני על הריאה, גורם לחוסר יכולת שלה להתרחב כמו שצריך, ולעלייה בלחץ התוך חזי עם פגיעה בהחזר הורידי. ממילא, פגיעה כזו משלבת גם בעייה נשימתית וגם בעייה המודינאמית.
בנוסף לכך, פגיעה כזו עלולה לשלב גם הצטברות של אוויר (פנאומטורקס) וגם של דם (המוטורקס) בחלל החזה, וממילא הבעייה ההמודינאמית של הפצוע הופכת לדומיננטית יותר ויותר.
אז מה אנחנו יכולים לעשות?
א. מניעת התדרדרות:
הנה לדוג' פצע שואב:
https://goo.gl/s6DfDP
האמצעי שלנו לאטום פצע כזה (בפג' חזה פתוחה) הוא ע"י שסתום 'אשרמן' שמצד אחד מאפשר לאוויר להתנקז ולברוח דרך החור הזה והכך להפחית מהלחץ, ומצד שני-מונע מאוויר נוסף להיכנס פנימה.
האיטום הזה בא למנוע שאיבת אוויר נוסף לחלל החזה, לא לטפל בדימום. הדימום, במידה ויש-לא רלוונטי מבחינתו מסיבה פשוטה: פשוט אין לנו איך לעצור אותו. גם אותו דימום שנראה יוצא מאזור הפציעה-מקורו בדימום פנימי שלחץ ישיר עליו לא יעזור (למעט לניקיון האמבולנס...).
תראו את החייל המסכן הזה, כמה זמן מבזבזים על חבישה לא רלוונטית שלא עוזרת לכלום. תראו איך הנשימה שלו הופכת למאומצת יותר ויותר, ובעצם כל העיכוב לטיפול הזה לא תרם לכלום:
https://goo.gl/j7fL4w

ב. ניקוז אוויר / דם:
המטרה בניקוז היא הפחתת הלחץ מהריאות ומהלב / כלי הדם הגדולים. 
כפעולה דחופה ומהירה פאראמדיק יבצע ניקור חזה (NA) בקדמת החזה, בחלקו העליון. ניקור זה מנקז רק אוויר, לא דם, ובד"כ אם זו הבעייה המרכזית של הפצוע-זה בהחלט יתן לו פתרון לדקות הקרובות. הנה תראו איך זה עובד בסרטים:
https://goo.gl/uHCTSt
בהמשך, כהשלמה לכך יבוצע ניקוז חזה (טרוקר). הטרוקר מנקז גם אוויר וגם דם והוא יכול לנקז לאורך זמן.
הנה, נראה איך זה מתבצע במציאות:
https://goo.gl/gEYyNM

לסיכום,
א. פינוי מהיר. בסופו של דבר אף אחד מהדברים האלו לא מטפל בבעייה האמיתית, את זה עושים בחדר ניתוח.
ב. העשרה בחמצן. הפצוע הזה סובל בין השאר מבעייה נשימתית.
ג. חבירה לאט"ן, אל תעכבו פינוי בשביל זה.
ד. בפציעה חיצונית-שסתום אשרמן. אבל, תזכרו לעקוב אחרי הפצוע כי אם הוא מתדרדר אחרי הנחת האשרמן-תורידו.