היפוטרמייה - חלק ב
אנחנו עוסקים בהיפוטרמייה, ונשאר לנו רק לדבר על ה טיפול:
1. "סור מרע"- כצעד ראשון, הרחקה מגורם מסכן כמובן כוללת את הפסקת החשיפה לקור / איבוד חום הגוף. אם זה אומר להרים אותו מהרצפה הקפואה (בלי לשים לב אנחנו יכולים למצוא את עצמנו בודקים ומטפלים בו כשהוא עדיין על הריצפה), להוריד בגדים רטובים וכו'.
2. "עשה טוב"-חימום. לפני שנפרט, רק נזכיר שהמשימה הזו ממש לא פשוטה. להכניס לאמבולנס ולהדליק מזגן על חימום זה נחמד, אבל בינינו-יקח המון המון המון זמן עד שהמטופל יעלה חום גוף. גם אם תכסו אותו ב 2 שמיכות, זה פשוט לא עובד. אני לא אומר לא לעשות את זה, אבל אל תצפו שזה יעזור בהרבה. יודעים מה באמת מעלה טמפרטורה ובמהירות? אקמו. מכונת לב ריאה. פשוט להוציא את כל הדם, לחמם אותו, ולהחזיר אותו חם (וגם שם, זה לא תוך שניות...). בינתיים, עד שמכשיר האקמו שלנו יחזור מהתיקון-האמצעים שלנו די מוגבלים.
א. כמובן, חימום הסביבה. מזגן.
ב. כיסוי מלא בשמיכה.
ג. נוזלים מחוממים-רעיון טוב, אבל לנו במד"א אין מחמם נוזלים (בטנ"צ לדוג' דווקא יש, תכירו). להניח את האמפולה של הנוזלים על הדשבורד שתתחמם מהשמש כל המשמרת-זה נחמד אבל לא באמת מחמם, אולי קצת גורם להם לא להיות ממש קרים. מאידך, להכניס למיקרוגל-זה לא ממש מדעי ומדוייק ויכול לגרום נזק. לכן, תחשבו טוב אם לתת נוזלים. אם אתם לא ממש חייבים, ואם המטופל שלכם איכשהו יציב המודינאמית-פשוט אל תתנו נוזלים. תשאירו את זה למיון, שם יכולים לתת נוזלים מחוממים. אנחנו בהחלט יכולים לגרום נזק ולהחמיר את המצב עם נוזלים קרים.
ד. אז מה יש לנו? את השמיכה שהכנסנו לאמבולנסים. שמיכת ה Ready Heat היא שמיכה שמחממת אקטיבית, ותכלס-זו האופצייה היחידה שלכם לעזור למטופל הזה ברמת האמבולנס. כפי שמפורט בסרטון, לוקח לה כמה דקות להגיע לחום שיא-ולכן מומלץ לפתוח אותה בשלב מוקדם ככל הניתן, וע"מ לזרז את הפעולה שלה-לנער אותה בהתחלה. הנה, פה בסרטון עם כל הפרטים:
https://amitai-net.co.il/n11/page/p5-118.asp
כפי שהזכרנו, היא יקרה. אל תשתמשו בה סתם. אבל אם צריך-אל תתלבטו (אם אתם לא זוכרים איפה היא ממוקמת באמבולנס-כנראה שאתם לא עושים בדיקת אמבולנס כמו שצריך, ע"פ הטופס. אף פעם לא מאוחר לחזור בתשובה).
ה. להבין שבהיבט הזה עיקר היכולות נמצאות בביה"ח, ולכן הוא מוגדר כ"דחוף לפינוי".
3. במקרה הצורך, אם מופיע קוצר נשימה-העשרה בחמצן.
4. בדיקת סוכר. למה זה חשוב? שמח ששאלתם,
א. כחלק מהערכת מטופל עם ירידה ברמת הכרה / בלבול. שלא יהיה מצב שאנחנו חושדים בהיפוטרמייה ובסופו של דבר הוא סובל (גם או רק) מהיפוגליקמייה, אליה לא התייחסנו.
ב. היפוטרמייה יכולה לגרום לשינויים במאזן הסוכר. כאשר היא מתפתחת במהירות-היא יכולה לגרום לדיכוי הפרשת האינסולין וממילא תופיע היפרגליקמייה, כאשר היא מתפתחת לאט-היא יכולה לגרום לפגיעה במאגרי הגליקוגן וממילא צופיע היפוגליקמייה.
בקיצור, תבדקו סוכר.
בהערכה רבה על כל תרומתכם ופועלכם, אלישיב-מד"א הר חברון / אגף הבטחון.
לצפייה בפירסומים שפורסמו בקבוצה עד כה-מוזמנים להיכנס לאתר המדהים שלנו:
http:// https://www.hrhevron.co.il/346/
להצטרפות לקבוצת העשרה מקצועית שבועית:
http:// https://chat.whatsapp.com/CG6Z2ZKne7o2hHJZHsOwoi